Mitä on larp?

LARP (Live Action Role Play, live-roolipeli, larppi) on roolipelaamisen muoto, jossa pelaajat ilmaisevat roolihahmojensa toimintaa käyttäen kokonaisvaltaisesti koko kehoaan apuna sekä pukeutumalla hahmonsa mukaisesti.

Live-roolipelaamista on verrattu sekä improvisaatioteatteriin että Commedia dell'arte -teatteriin.

Liveroolipelaaminen on Suomessa pääsääntöisesti harrastajavetoista, ei-kaupallista toimintaa ja tapahtumat järjestetään talkoovoimin.

Live-roolipelaaminen Wikipediassa

Millainen peli on KOSMOS?

Kosmos on dystooppinen veijaritarina, jota on höystetty historiallisilla viittauksilla ja fantasiaelementeillä. Pelissä käsitellään vakaviakin aiheita, mutta pääpaino on humoristisuudessa. Keskeisiä teemoja ovat vapaus, yhteenkuuluvuus ja kelmeily.

Larpin osallistujalta odotetaan

  1. leikkimieltä
  2. hiukan heittäytymistä
  3. osallistumista kustannuksiin
  4. oman puvustuksen suunnittelua

Aikataulu ja majoittuminen

Varsinainen tapahtuma alkaa lauantaina 17.9.2016 klo 12 ja kestää tästä eteenpäin noin 8-11 tuntia. Tämä sisältää pelaajien valmistautumisen, kuten pukeutumisen ja maskeeraamisen, alustuksen, varsinaisen pelin sekä loppuyhteenvedon.

Tapahtuman jälkeen voi jäädä majoittumaan lattiamajoitukseen tapahtuma-alueen välittömään läheisyyteen. Tällöin yöpyjä tarvitsee oman makuualustansa ja muut nukkumatarpeet.

Leppävirralle voi saapua jo edeltävänä iltana, mutta tällöin majoituksesta voi tulla lisäkuluja pelaajille. Majoitusta ei välttämättä pystytä järjestämään pelipaikan välittömässä läheisyydessä.

Tapahtuma-alue

Tapahtumapaikan osoite on Kaivostie 3, Kotalahti, Leppävirta
Tapahtumapaikka Googlemaps-palvelussa

KOSMOS- Liveroolipeli pelataan osittain varastohallitiloissa ja ulkona, Kotalahden entisellä kaivosalueella. Tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä on maastoalueita, joilla liikkuminen on kielletty maanalaisten tunnelien muodostaman romahdusvaaran vuoksi. Osanottajien tulee tapahtuman puitteissa pysyä sille osoitetulla alueilla.

Tapahtumapaikan välittömässä läheisyydessä on ruokakauppa ja pizzeria.

Osallistumiskulu ja budjetti

Peliin roolitetuilta osanottajilta tullaan keräämään etukäteen noin 25-35 euron suuruinen summa kattamaan tapahtumasta syntyvät yhteiset kulut. Tällä hinnalla katetaan jonkin verran ruokatarvikkeita pelaajille, vuokrat, majoituskulut sekä muut pelin järjestämisestä koituvat kustannukset kuten rekvisiittahankinnat. Osallistumiskulun tarkka suuruus ilmoitetaan myöhemmin.

Säännöt

Pelin kieli on suomi. Pelissä noudatamme Suomen lakia.

Pelaajat näyttelevät keskenään kaikki kohtaukset, kuten suurimman ilmaisuvoiman vuoksi parhaaksi näkevät. Ilmaisun vuoksi tapahtuman aikana hahmojaan esittävät pelaajat tulevat rikkomaan toistensa normaaleja henkilökohtaisia rajoja rooliensa mukaisesti, kuten teatterin näyttelijöiden voitaisiin kuvitella tekevän näytelmässä draamaa tehostaakseen (esim. ravistelu, halailu, sättiminen, juoman päälle heittäminen). Osanottajia kannustetaan oma-aloitteisuuteen, esimerkiksi käymään ennen pelin alkua kontaktihahmojensa pelaajien kanssa läpi roolipelaamisen rajat.

Fyysinen kontakti:

Fyysistä voimankäyttöä näytellään eläytyen ja suurieleisesti, varoen kuitenkin tarkasti aiheuttamasta vastapelaajille vahinkoa. Ampuma-aseita kuvaavat asejäljitelmät. Laukaus ilmoitetaan pontevasti osoittamalla kohdetta ja karjaisemalla “PAM!”. Pelissä olevat ‘teräaseet’ ja muut astalot ovat teroittamattomia rekvisiittoja. Fyysistä voimankäyttöä esittäessä tulee käyttää mitä suurinta harkintaa ja varmistaa, ettei vahingossakaan aiheuta toiselle oikeaa vahinkoa.

Fyysistä läheisyyttä saavat pelaajat esittää kuten parhaaksi näkevät, tästä tarvittaessa keskenään hiljaa sopien. Poskisuudelmat kuuluvat jokaisen hahmon normaaliin tervehtimiskulttuuriin. Dimitri ei jättäisi koskaan Ivanin poskea kuivaksi.

Peli dokumentoidaan. Pelin aikana ja sitä ennen otetaan kuvia osallistujista. Kuvat tullaan julkaisemaan erinäisissä medioissa, kysyen kuitenkin erikseen kuvattujen suostumus.